Përfitimet shëndetësore të hurmave

0

Përfitimet shëndetësore nga hurmat janë të shumta. Ato ndihmojnë në anemi, hipertension, kolesterol të lartë, diarre, madje edhe kancer.

Në aspektin shëndetësor dhe ushqyes, hurmat konsiderohen si futat më të shëndetshëm në planet. Është e lehtë për t’u tretur dhe ju mbajnë gjatë të ngopur. Hurmat paraqesin një burim i pasur me fibra natyrore, të cilat janë të nevojshme për funksionimin e duhur të zorrëve.

Sheqeri natyral që posedon hurma, është alternativë e mirë kundër konsumit të sheqerit të zakonshëm. Ky fyt është shumë efektiv në trajtimin e anemisë, hipertensionit, kolesterolit dhe sëmundjeve tjera, madje edhe kancerit.

Personat anemik duhet të hanë sa më shumë të jetë e mundur sepse janë një burim i shkëlqyer i hekurit, sidomos rekomandohet për fëmijët gjatë pubertetit dhe tek gratë shtatzëna. Përveç kësaj, hurma ndikon në uljen e kolesterolit dhe forcon zemrën.

Hurmat janë të mira edhe për të pamurit. Ato ndalojnë edhe diarrenë pasi që janë të pasura me kalium. Konsumi i rregullt i h urmave rregullon funksionin e zorrëve. Kjo ndihmon që ushqimi të tretet shpejtë dhe lehtë, ndërsa teprica të largohet nga trupi.

Share.

About Author