Frutat dhe perimet ulin rrezikun e depresionit

0

Konsumimi i frutave dhe perimeve ul rrezikun e depresionit tek njerëzit, me më shumë se 10 për qind, sipas studimeve më të fundit.

Sipas dietës së ashtuquajtur “Dieta DASH” reduktohen gjasat për të zhvilluar çrregullimin e shëndetit mendor deri në 11 për qind, zbuloi një studim i SHBA-së.

Ata që mbajnë një dietë tipike perëndimore, e cila është e pasur me ushqime të përpunuara dhe sheqer, janë më të rrezikuar nga depresioni, sipas hulumtimit.

Share.

About Author