Zjarrfikësit ndihmojnë qytetarët e prekur nga vërshimet (Foto)

0

Njohës i çështjeve të emergjencave dhe njëherësh bashkëthemelues i Qendrës Kërkimore për Politika të Sigurisë (SPRC), në profilin e tij në ‘Facebook’ ka reaguar për vërshimet e sotme në Kosovë, dhe ndihmën e zjarrfikësve shpëtues, popullatës së rrezikuar nga vërshimet.

Duke shpërndarë edhe disa pamje, ai tregoi se si zjarrfikësit ndihmuan sot qytetarët të cilët janë prekur nga vërshimet.

“Zjarrfikësit edhe sot, treguan se kanë një profesion human, treguan profesionalizmin e tyre, në ndihmë popullatës së rrezikuar nga vërshimet, në vise të ndryshme të Kosovës. Rëndësia e Zjarrfikësve është elementare për sigurinë, në konceptet e sigurisë, ngritja e kapaciteteve të zjarrfikësve shpëtues duhet të jetë çështje e përditshme dhe planifikim i koordinuar. Është detyrim i Qeverisë që të përmirësojë kushtet e këtij shërbimi, në mënyrë që ata të kryejnë punën e vet në shërbim të sigurisë së qytetarëve.” Zjarrfikësit edhe sot, treguan se kanë një profesion human, treguan profesionalizmin e tyre, në ndihmë popullatës së rrezikuar nga vërshimet, në vise të ndryshme të Kosovës. Rëndësia e Zjarrfikësve është elementare për sigurinë, në konceptet e sigurisë, ngritja e kapaciteteve të zjarrfikësve shpëtues duhet të jetë çështje e përditshme dhe planifikim i koordinuar.Është detyrim i Qeverisë që të përmirësojë kushtet e këtij shërbimi, në mënyrë që ata të kryejnë punën e vet në shërbim të sigurisë së qytetarëve”, ka shkruar ai në Facebook./Indeksonline/

Share.

About Author