Skandaloze: Ky është shkrimi ku Baton Haxhiu e kishte shpallur të “vdekur” Presidentin Ibrahim Rugova në vitin 1999

0

Baton Haxhiu, ish-kryeredaktori i Kohës ditore dhe aktualisht drejtori i Klan Kosovës, me 6 dhjetor 1999, në një shkrim në gazetën “Koha Ditore”, e kishte shpallur të “vdekur” politikisht presidentin historik të Republikës së Kosovës, Dr. Ibrahim Rugova.

Duke u nisur nga një intervistë që presidenti Rugova kishte dhënë për RTK-në, Haxhiu kishte marr shkas që të shkruaj terr e zi për Rugovën, ku epiqendër e sulmeve të Haxhiut kishte qenë vizionari Rugova, shkruan “Bota sot”.

“Liderët shqiptare, Kush është Rugova sot? Sipas “qarqeve diplomatike dhe “…analistëve e diplomatëve prezentë në Kosovë” si njeri “I papërgjegjshëm në çastet vendimtare për Kosovën” I cili, “…ka përfituar nga gabimet e strukturës së Thaçit dhe është ngritur nga vdekja e tij politike”, kishte shkruar në shkrimin e tij Haxhiu.

Ky është shkrimi:

Share.

About Author