“Intrigat dhe gafat e pushtetit”: 15 largimet më të mëdha nga administrata e Shtëpisë së Bardhë

0

Presidenti amerikan, Donald Trump ka humbur një numër rekord zyrtarësh në vitin e tij të parë në krye të Shtëpisë së Bardhë. Largimet më të mëdha, por edhe shkarkimet e bujshme nga ana e Trump tregojnë paqëndrueshmëri në drejtimin e Amerikës.

Nëse njerëzit nuk po arrijnë të mbajnë mend të gjitha shkarkimet dhe largimet nga administrata Trump, kjo nuk është për faj të tyre, pasi lëvizjet kanë qenë shumë të shpeshta. Një analizë e fundit nga Instituti Brookings gjeti se ekipi i Donald Trump ka vendosur rekord me numrin e lëvizjeve në administratë, me një nivel dyfish më të lartë sesa në administratën e Reganit.

Ky nivel u rrit edhe pak më shumë këtë fundjavë, ndërsa u njoftua dorëheqja e këshilltarit të sigurisë kombëtare, HR McMaster.

“Njerëzit do të vijnë e ikin gjithmonë…”, shkroi në Twitter, presidenti Trump, duke vënë në dukje: “Kam ende disa njerëz që dua të ndryshoj (gjithnjë në kërkim të perfeksionit)”.

Ai shtoi më pas: “Kaq shumë njerëz që duan të hyjnë. Kam një zgjedhje për secilin. Mund të përzgjedh çdo pozicion në Shtëpinë e Bardhë dhe të kem një zgjedhje të 10 personave më të duhur për ta bërë këtë detyrë – të gjithë duan të jenë këtu”.

Më poshtë janë njerëzit që nuk dëshironin të ishin atje – ose që Trump u ka treguar derën.

HR McMaster, këshilltar i sigurisë kombëtare

Share.

About Author