Rikallo kërcënon nga spitali në veri: Nuk do t’ua harroj asnjëherë poshtërimin që ma bënë

0

Ndër të plagosurit në incidentet gjatë arrestimit të Marko Gjuriqit në Mitrovicë është gjithashtu ministri i Qeverisë së Kosovës, Nenad Rikalo. Ai është ende në një njësi të kujdesit intensiv dhe për RTS tha se shërimi i tij do të jetë më i mirë. Ai tha se qëllimi i forcave speciale të Kosovës ishte që t’i poshtërojë serbët dhe ta rrahë atë. Ai thekson se ka marrë goditjet më të mëdha në gjoks, në brinjë, mëlçi dhe pankreas

Rikalo, gjithashtu, përshkroi atë që ndodhi të hënën.

“Kur ne ishim të gjithë në sallë dhe morëm informacionin që njësia ROSU është para sallës, unë shkova jashtë, duke shpresuar se ata më njohin mua dhe që do të përdorja autoritetin e për të qetësuar situatën”, tha Rikallo.

Ai thekson se në situata të tilla është e nevojshme të reagosh me lehtësi dhe ky ishte qëllimi i tij.

Megjithatë, kur mbërriti te hyrja, bomba shoku dhe llak i piperit u gjuajtën.
“Atëherë thashë, humbi mundësia që të jetë çdo gjë e qetë. Ata shkuan brenda, masa e njerëzve filloi të ketë panik. Unë u prezantova si Ministër. Polici më urdhëroi të bie në gjunjë. Së pari, ai më goditi me dorën e tij, goditja tjetër kam marrë një kondakun e pushkës në shpinë. dhe pastaj rashë në tokë dhe ata filluan të më godasin mua. Unë mendoj se kam prezantuar në mënyrë të qartë dhe të demonstruar legjitimitetin”, tha Rikallo.

Ai shtoi se kishte përshtypjen se burrat e armatosur që shpresonin të shkonin në sallë donin t’i poshtërojnë sa më shumë serbët.

“Këto plagë, të cilat janë tashmë fizike, do të kalojë apo ndjenja që dikush dëshiron për të fyer në këtë mënyrë, nuk do të jetë e lehtë për të kaluar dhe do të mbahet mend gjatë sa unë rroj”, thotë Rick.

Share.

About Author