Paralajmërimet për sulme të merren seriozisht

0

Pavarësisht njoftimit të Ambasadës së SHBA-së, e cila bën thirrje për rrezik të shtuar të sulmeve terroriste në Kosovë gjatë festave të Pashkëve Katolike dhe Ortodokse, përkatësisht më 2 dhe 9 prill të këtij viti, institucionet e vendit konsiderojnë se gjendja e sigurisë në Kosovë edhe pas zhvillimeve të fundit është e qëndrueshme dhe e qetë.
Njësoj kanë deklaruar edhe zyrtarë nga KFOR-i, të cilët janë shprehur të gatshëm të ndërmarrin çdo masë të nevojshme për ta mbajtur Kosovën të sigurt, në koordinim të ngushtë me Policinë e Kosovës dhe me EULEX-in.

Në anën tjetër njohës të çështjeve të sigurisë së vendit konsiderojnë që pikërisht komunikata e SHBA-së për Kosovën do të duhej të shërbente që institucionet e vendit të jenë të gatshme për çfarëdo rreziku eventual i cili mund të shfaqet ditëve në vijim, shkruan tutje “Zëri”.

Ambasada e SHBA-së në Prishtinë paralajmëron për rrezik nga sulmet terroriste

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë gjatë ditës së djeshme ka paralajmëruar qytetarët për rrezik të shtuar të sulmeve terroriste në Kosovë gjatë festave të Pashkëve Katolike dhe Ortodokse.

Share.

About Author