Topi elektromagnetik i Ushtrisë së Turqisë, 5 herë më i shpejtë se shpejtësia e zërit (FOTO)

0

Sot Turqia sërish shokoi botën ku mësohet se Topi Elektromagnetik si arma e re e së ardhmës është punuar për Ushtrinë turke – TSK që mbanë emrin ‘Şahi209’ që dje arriti ti kalojë të gjitha testimet në terren me suksess të madh.

Arma më e re e sofistikuar ‘Shahi209’ ka shpejtësi të shëndoshë prej 5 herë më shpejt se zëri me të shtëna në test, për të hedhur municionin në largësi prej 2 mijë e 60 metra dhe që e bën të pakapshëm e të pashmangshëm objektivat armiqësore nga goditjet vdekjeprurëse.

Elektromagnetizmi përdoret në vend të barutit ose energjisë kimike në sistemet konvencionale për të nisur bombën në sistemin e topit elektromagnetik me shpejtësi hipersonike (5 herë të shpejtësisë së zërit).

Topi Elektromagnetik si arma më e sofistikuar sonar shokoj strategët botëror që është nga të parët në forcat ushtarake të botës që mba emrin me kuptimin e ‘Shahi209’ dhënë topit elektromagnetik: “Fatih Sulltan Mehmed mbante topin e madh ‘Shahi’, të cilin ai e hodhi për të pushtuar Stambollin. Numri ‘209’ përfaqëson vitin e 20të të Milatit, që konsiderohet data e themelimit të ushtrisë turke.

Savash Veliu

Share.

About Author