Ja sesi kishte reaguar AGK-ja ndaj INSAJDERI-t për fyerjen e gazetarës së tyre, mungesën e kontratës dhe pagesat minimale (FOTO)

0

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës kishte reaguar lidhur me zhvillimet që kishin ndodhur në Portalin “Insajderi”, drejtor të së cilës janë Parim Olluri dhe Vehbi Kajtazi.

Ishte një skandal i cili u publikua nga punonjëseja e tyre Egnesa Vitia i cili zbuloi parregullësi të shumta si e tentim mashtrimin e institucioneve shtetërore duke u munduar të i ikin tatimit udhëheqësit e portalit “Insajderi”.

Për këtë edhe ishin dënuar e shumë më herët kishte reaguar edhe Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës.

AGK-ja kërkon respektimin e Ligjit të Punës dhe posacërisht respektim të dinjitetit të gazetarë ve sidomos atyre që janë të rinj në profesion.

“Ne rekomandojmë palët që të gjitha mosmarrëveshjet t’I zgjedhin duke iu drejtuar organeve kompetente, si Inspektoratit të Punës dhe Gjykatës”, thuhej në komunikatën e AGK-së.

E pas kësaj deklarate pasojë edhe me masat ligjore ku Portali “Insajderi” u dënua me gjobë nga Inspektoriati I Punës e cila u pagua vetëm pasi mori në duar cështjen përmbaruesi privat./DRENICASOT.

 

Share.

About Author