“Esat Pasha ishte patriot, Avni Rrustemi, krijesë e sistemit komunist”

0

“Esat Pashën nuk e vrau Avni Rrustemi, por e vranë dy, një jahudi bashkë me shefin e policisë së Parisit”.

Kështu fillon shkrimi i Haxhi Kuçit i cili flet për ngjarjen e Parisit, ku u vra Esat Pashë Toptani.

Sipas Kuçit, Avni Rrustemi ka qenë ” krijesë” nga sistemi komunist dhe e quajtën Esat Pash Toptanin “tradhëtar” ata që më vonë vet ja dorëzuan kurorën Viktor Emanuelit të 3-të.
Ja shkrimi tij i plotë që ka ndezur debat :

 

Share.

About Author