Franca miraton ligj të ri : Politikani që punëson anëtarë të familjes, dënohet me 3 vite burg

0

Parlamenti i Francës miratoi ligjin për moralin e jetës politike me të cilin politikanëve u ndalohet të punësojnë anëtarë të familjeve të tyre.

Ligji ua ndalon ministrave, deputetëve dhe anëtarëve të pushtetit lokal që të punësojnë baskëshortët/et e tyre, prindët dhe fëmijët, me kërcënimin prej 3 viteve burg dhe 45000 euro gjobë në të holla.

Ligji u mbështet nga 383 deputetë, tre ishin kundër, ndërsa 48 të përmbajtur./DRENICASOT.

Share.

About Author