“Një prej dhunuesve të Vasfije Krasniqit, tash polic i Kosovës”

0

 

Personi në foto – Jovica Dejanovic ish polic i Serbisë tash polic i Kosovës bashkë me Gjorgje Bojkovic janë dhunuesit e Vasfije Krasniqi Goodman gjatë luftës në Kosovë.

“Gjykata Supreme e Kosovës, me panelin me përbërje të përzier me të cilin ka kryesuar gjyqtarja Nesrin Lushta,[156] në datën 30 shtator të vitit 2014, ka sjellë aktgjykimin[157] në lëndën Prokurori kundër Dejanoviqit dhe Bojkoviqit, me të cilën të akuzuarit Jovica Dejanoviq dhe Gjorgje Bojkoviq prapë janë liruar nga akuzat për kryerje të veprës penale të dhunimit si krim i luftës kundër popullatës civile[158].
Ata kanë qenë të akuzuar për dhunim të shqiptares gjashtëmbëdhjetë vjeçare nga Kosova në datën 14 prill të vitit 1999 gjatë kohës së konfliktit të armatosur në Kosovë.”

Emrat e këtyre dhunuesve i gjeni në raportin e Fondit për të Drejtën Humanitare në faqen 87 si të akuzuar dhe të liruar.  /kultplus/

Share.

About Author