Zeka :”Inspektoriati i Punës nuk po ndërmerr kurfarë masa për të drejtat e punëtorëve të sektorit privat”

0

Deputeti Milaim Zeka, pjesën tjetër të fjalimit në Kuvendin e Kosovës, ja kushtojë kërkimit të të drejtave të punëtorëve të sektorit privat.
Zeka përmendi punëtorët e pompave të benzinës që sipas tij edhe pse në kontrata ju figuron punë me orar 8 orë, ata punojnë plotë 12 orë punë efektive që për këtë nuk ju paguhet fare pjesa tjetër jashtë orarit.

Poashtu përmendi disa raste të tjera të bizneseve dhe gazetarëve që sipas Zekës punojnë pa kushte dhe me paga minimale.

Kërkoi nga ministri që të ndërmerr hapat e nevojshëm për të ndëshkuar gjithë ato kompani e punëdhënës që shkelin të drejtat e punëtorëve./DRENICASOT.

Share.

About Author