EMILIA CLARKE STUDIOI FJALIMET E ADOLF HITLERIT PËR EPISODIN E FUNDIT TË GOT

0

Ylli i GoT Emilia Clarke zbuloi se si e përgatiti veten për fjalimin e madh në episodin e fundit: ajo u frymëzua nga fjalimet e Adolf Hitlerit.

“Mësimi i gjuhëve të rreme është me të vërtetë një gjë shumë e  vështirë, gati jam çmendur”, zbulon aktorja angleze Emilia Clarke, 32 vjeç, në një intervistë të fundit me Varietetin.

Në rolin e saj “Game of Thrones” të Daenerys Targaryen, ajo shpesh kishte për të komunikuar në gjuhët imagjinare. Veçanërisht sfiduese: Fjalimi i luftës në episodin përfundimtar të serisë, që u transmetua në fillim të javës.

Kuptoni – edhe pa titra

Për të luajtur skena të tilla sa më autentike, ajo ka parë fjalimet e diktatorit nazist Adolf Hitler.

«Kam studiuar fjalimet e diktatorëve jo-anglishtfolës dhe liderëve të fuqishëm. Doja të shihja nëse ende kuptoja se çfarë do të thoshin. Dhe pa folur gjuhen gjermane, kuptova plotësisht atë që tha Hitleri”.

Ajo kishte të njëjtin qëllim për performancën e saj në episodën e fundit.

“Mendova për veten time, nëse unë mund t’i sjellë fjalët në fjalimet e Daenerys aq bindëse sikurse fjalimet e diktatorëve, atëherë shikuesit nuk duhet t’i shikojnë nën titrat gjithë kohës “.

«Isha me të vërtetë e frikësuar të refuzoja të xhiroja»

Për dy muaj ajo praktikoi tekstin e saj çdo ditë deri natën vonë.

“Fjalimi i fundit i madhë nga Daenerys ishte jashtëzakonisht i rëndësishëm për mua,” vazhdon ajo, “sepse ajo ishte një nga momentet më të rëndësishme për të si një karakter.”

“Unë kam qenë me të vërtetë e frikësuar që do të dështoja gjatë xhirimeve. Por kur dita e xhirimeve erdhi, ndodhi e pabesueshmja: bëra tërë fjalimin e gjatë para ekranit të gjelbër në një marrje dhe pa gabime. Nuk kisha nevojë as edhe për një provë”.

Ajo kurrë nuk kishte arritur të kishte sukses në këtë mënyrë.

Share.

About Author