Mrekulli: Dielli 12 vjeçar nga Kosova detyron Suedinë ta përfshijë Kosovën në librat shkollor

0

Dielli, një djalë 12 vjeçar me prejardhje nga Kosova, që jeton në Suedi, ka vërejtur se në librat e tij shkollor mungon Kosova. Ai e ngriti zërin për këtë çështje, gjë kjo që detyroi shkollën të ndryshojë librat duke e përfshirë edhe Kosovën në to.

Këtë e bëri të ditur nëna e Diellit, Aurora Pirraku, e cila është politikane shqiptare e angazhuar në radhët e Partisë Socialdemokrate për Besim dhe Solidaritet (Soialdemokrater för tro oh solidaritet), në qytetin Västerås të Qarkut Västmanland në Suedi.

Ky është postimi i plotë i saj:

Krenare si nene dhe si shtetase e Kosoves qe djali im Dielli 12 vjec vuri ne dukje faktin se ne librat e shkolles Kristiansborgsskolan Västerås të Suedis, nuk ishte Kosova.

Ai ngriti zerin dhe sot kjo shkolle sot i ndryshoj librat. Nje shkrepse i ve zjarrin pyllit dhe nje celes i Vogel hap Dyer te medha.

(Foto kur Dielli nisi klasen e pare)

Krenare si nene dhe si shtetase e Kosoves qe djali im Dielli 12 vjec vuri ne dukje faktin se ne librat e shkolles…

Posted by Aurora Pirraku on Friday, September 18, 2020

Share.

About Author